Vraag nu gratis offertes aan!

   
Soort aanvraag*
Type aanvraag*

Naam: *
Titel:
Email adres: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Metselaar nodig?

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan!

Over metselaars


Metselwerk ziet u in ieder straatbeeld wel terugkomen. Het is een ambacht wat al in de tijd van de Romeinen werd toegepast. En nog steeds is het de meest toegepaste manier om met stenen een ruwbouw op te leveren.

Bent u altijd al benieuwd geweest hoe dat nu in zijn werk gaat, dat metselen? Of wellicht maakt u de afweging tot het wel of niet inhuren van een metselaar? Onderstaand een indruk van wat er komt kijken bij de uitvoering van metselwerk:

Voorbereiding
Onder voorbereiding valt in eerste instantie de bouwtekening. Met diverse partijen (gezamenlijk of afzonderlijk), worden afspraken gemaakt. Een metselaar kan bijvoorbeeld pas aan het werk wanneer er minimaal een goede fundering ligt.

Metselwerkzaamheden
Normaal gesproken begint de metselaar vanaf de begane grond naar boven toe te werken (metselen). Laag voor laag, steen voor steen, wordt er gebouwd aan (meestal) een muur. Muren zijn vaak hoger dan dat de metselaar groot is. Wanneer een muur hoger komt dan borst hoge zullen metselaars daarom genoodzaakt zijn steigerwerk te plaatsen.

Diverse mogelijkheden
Metselaars moeten bij de bouw van een muur vaak rekening houden met bijvoorbeeld de openingen voor deuren en ramen. Om beter aan de vraag van de opdrachtgever tegemoet te komen bieden veel metselaars stelwerkzaamheden, wat zoveel betekent dat zij ook raam- en deurkozijnen, vensterbanken en gevels kunnen leveren en in de muur kunnen verwerken.

Voegwerk
Nadat een metselaar de muur heeft opgemetseld, of te wel de muur staat, is het tijd om te voegen. De specie tussen de (bak)stenen wordt mooi glad gestreken. Als opdrachtgever heeft u diverse mogelijkheden qua voegwerk. Wanneer u een metselaar in de arm neemt, vraagt u dan zeker naar deze mogelijkheden!

Siermetselwerk
Wat de naam al doet vermoeden wordt siermetselwerk vooral toegepast ter verfraaiing van uw bouwwerk (woning, bedrijfspand, bijgebouwen). Denk aan een fraai gemetselde gevel, of een (steun)pilaar dat mooi, rond is afgemetseld.

Wilt u meer weten over het resultaat van projecten waar de metselaar aan heeft bijgedragen? U kunt altijd vragen om referenties.